Pedagogisch medewerkers: Mirjam en Farkhonda.

Om de zoveel tijd geven de kinderen en de pedagogisch medewerkers persoonlijke groetjes van de groep: ''De Groepsgroetjes''! De meest recente Groepsgroetjes zult u op de persoonlijke pagina's van de groepen vinden.
 
Voorleesdagen
Van 25 januari t/m 4 februari waren de nationale voorleesdagen. Wij hebben heel veel boeken voorgelezen aan de kinderen. Een vader en twee oma's van de kinderen hebben ook voor gelezen. De Stampertjes hebben hun eigen liedjes- en verhalenboekjes geknutseld om thuis te lezen!

IMG 1227 IMG 1228 IMG 1229
 
Muziekles
De Stampertjes hebben muziekles gehad! Ze mochten verschillende instrumenten horen en bespelen. We hebben gedanst en gezongen. De stampertjes kijken nu al uit naar de volgende muziekles!

Popcorn
De Stampertjes hebben bloesembomen geknutseld met popcorn. De kinderen vonden het superleuk om te maken. Ze mochten de popcorn op de bomen plakken en ze mochten er ook lekker van eten. De bomen zijn erg mooi geworden!

Boerderij
De stampertjes zijn 4 keer naar de boerderij geweest. We gingen naar de boerderij met de bus, dat was al een activiteit op zich! Naar buiten kijken en kletsen over alles wat we buiten zagen. Op de boerderij was het even wennen, het was allemaal onbekend terrein voor de peuters.

Als eerst een lekker broodje eten en dan met een volle buik de boerderij verkennen. Als eerst de konijnen voeren en daarna de geiten. De eerste keer was voor de meeste peuters erg spannend, maar de daarop volgende keer merkte je dat ze al meer gewend waren op de boerderij. We hebben kennis gemaakt met alle dieren op de boerderij en ook van de lekkernijen op de boerderij. Melk drinken die net uit de koe is gekomen en heerlijk ijs! Daarbij hoorde natuurlijk ook het spelen in de hooiberg en rijden in de kruiwagen. Het was voor de peuters een superleuke ervaring. Het was zo mooi om te zien hoe de peuters elke dag weer meer gewend raakten aan het boerderijleven.

Koken!
De Stampertjes hebben gekookt. Wij hebben lekkere pasta met groente, saus en geraspte kaas gemaakt. Lode heeft geholpen met boodschappen dien en de kinderen hebben meegeholpen met het maken van de pasta. Het was zo lekker dat ieder kind wel 3 borden pasta gegeten heeft! Zelfs toen de pan helemaal leeg was wilden de kinderen nog meer eten. Het was superleuk om te koken met de kinderen. En het heeft bij iedereen lekker gesmaakt!

Puk en Ko, hoera een baby
We hebben het samen met de kinderen uitgebreid gehad over de baby: we hebben een bed voor de baby klaargemaakt met alle benodigde spullen voor de baby. We hebben een boek gelezen over de baby, we hebben roze vlaggen gemaakt, een naam bedacht, beschuit met muisjes geknutseld en de kinderen mochten de baby verzorgen. We hebben ook met de kinderen echte beschuitjes met muisjes gegeten. Zowel wij als de kinderen hebben er erg van genoten.

Muziek op de groep
Er kwam een meneer met een Cello langs op de stampertjes. Het was een meneer van weinig woorden ; het was de muziek waar de kinderen erg leuk op reageerden. De kinderen luisterden naar de muziek en begonnen op de maat met hun voetjes mee te bewegen zonder dat het een hun gezegd werd. Ook op de dieren geluiden reageerden de kinderen; bijvoorbeeld bij het geluid “boe”; riepen zij “dat doet de koe ook”.

Een nieuw Sinterklaas liedje
Stampertje Sue heeft alle stampertjes een nieuw Sinterklaas liedje geleerd… Deze kende de stampertjes nog niet! ‘’Sinterklaas kapoentje gooi wat in mijn schoentje, gooi wat naar beneden, dan ben ik tevreden’’ Wat een goed liedje! Al snel zongen alle stampertje met het liedje mee en werd het een megagrote hit!

Knutselen met de Stampertjes
Op woensdag 27 augustus was het heel erg mooi weer buiten. Met alle juffen besloten we om met de kinderen naar buiten te gaan spelen en te knutselen. We hebben alleen lijm en papier meegenomen en de kinderen mochten zelf op zoek gaan naar wat ze leuk vonden om te lijmen: bladeren, takjes en veertjes en nog zoveel meer! De kinderen vonden het erg leuk om te doen en het zijn heuse meesterwerken geworden!

Proeven bij de Stampertjes
We hebben met de Stampertjes een Puk activiteit gedaan. De kinderen moesten proeven en dan vertellen wat ze wel en niet lekker vonden. De stampertjes proefden verschillende smaken zoals zout, zoet en zuur. Het eten had ook allemaal een andere structuur zoals plakkerig, korrelig, glad en zacht. Aan de gezichten die de kinderen trokken konden we goed zien of ze het wel of niet lekker vonden! Aan het einde vertelde alle kinderen wat ze wel en niet lekker vonden. Het was een leuke activiteit met Puk!

Pasen bij de Stampertjes
In verband met de paasviering op donderdag 17 april hebben we een knutselactiviteit samen met Puk en de kinderen gedaan. We hebben Paas mandjes gemaakt in de vorm van een vogelnest met takjes, veertjes, eitjes en wol. Zowel de kinderen als puk hadden erg plezier in het maken van de mandjes!

Kerstkaarten maken bij de Stampertjes
Het is bijna kerst en daar hoort natuurlijk een kerstkaart bij! Dus bedachten we: wij gaan een kerstkaart maken! En die mogen de kinderen dan geven aan iemand die ze lief vinden. Zo gezegd, zo gedaan! Eerst gingen we met de kinderen bespreken wat kerst nou eigenlijk inhoudt! ‘’Een kerstboom, eten, sneeuw, muziek/liedjes’’… het kwam er allemaal uit! Behalve een kerstkaart. We legde de kinderen uit dat als het kerst is, ook bijna het jaar voorbij is en dat we dan beginnen aan een nieuw jaar. Dat wanneer dat gebeurt, mensen kaartjes sturen naar iedereen met een wens erin! Toen waren ze wel erg nieuwsgierig geworden en gingen we zelf aan de slag! Papier hebben we nodig, verf, kwasten en nog wat watten. Alle kindjes kregen een groen papiertje en hun handjes werden rood geverfd! Ze vonden de kwast erg kriebelen op hun handjes. En toen de watten werden opgeplakt voelde die ook erg zacht. Wat waren ze trots toen het klaar was! En wat wilde ze het graag geven aan degene die ze lief hebben. Fijne kerst allemaal!